Otvaranje tarota – keltski križ

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

Keltski križ je jedno od najstarijih i najpoznatijih otvaranja u tarotu i spada među najkompliciranija otvaranja.

Upravo tehnika keltski križ tarot čini jednom od najpreciznijih metoda proricanja. Najbolji dokaz moćne energije keltskog križa je njegova dugovječnost.

Samom tarotu, pa i keltskom križu, nemoguće je odrediti vrijeme nastanka, ali je činjenica da je već stoljećima poznato ovo otvaranje, te da su se spoznaje o njegovoj moći prenosile kako pismenim putem, tako i usmenom predajom.

Sama tehnika tarot keltski križ nema nikakve veze sa samim simbolom keltskog križa, koji nastaje u srednjem vijeku križanjem kršćanske i keltske kulture, već je ime dobila jer posložene karte izgledom podsjećaju na keltski križ.

Otvaranje keltski križu u tarotu se koristi kada imate nedoumice u vezi određene životne situacije ili vas muči konkretan problem.

Keltski križ se sastoji od dva dijela - centralnog križ od šest karata postavljenih u krug i štapa kojeg čine četiri karte.

Pomoću ovog otvaranja moguće je vidjeti 'kako stvari stoje' i kakva energija utječe na pojedine aspekte problema ili situacije.

Centralni križ simbolizira jedinstvo materijalnog i duhovnog te niz događaja u vremenu, dok štap prikazuje vanjske silnice koje utječu na dotičnu situaciju te nagovještava mogući ishod.

Keltski tarot nudi najširu perspektivu te ulazi duboko u točno definiranu problematiku. Karte se sagledavaju kao cjelina. Nužno je uzeti u obzir njihove međusobne odnose i utjecaj.

Nakon analize tarot majstor dolazi do konačnog zaključka koji se sastoji od savjeta i smjernica za rješenje problema koji muči stranku koja je tražila pomoć.

Odgovor se uvijek odnosi na trenutno stanje stvari i situaciju.

Ključne riječi: keltski križ, keltski tarot, keltski križ tarot, keltski kriz, tarot keltski križ

Naslovna | O nama | Polica privatnosti | Uvjeti korištenja - Usluge smiju koristiti osobe starije od +18 godina.